mandag, december 12, 2005

Et år i Paris

Bogen handler om et ungt kætesterpar. Damen hedder Lone, hun er frisør, hendes kæreste hedder Jacob, han lærer fransk mad og vin. De har kendt hinanden i et år. Jacob laver en fin middag. Jacob er i gang med at lave mad da Lone kommer hjem. Der er blomster og fransk vin og lys på bordet, det er hyggligt. Lone slapper af i sofaen og lytter til musik. Hun bliver glad, hun har en dejlig kæreste, som køber blomster og laver mad. Hun tænker at hun og Jacob går samme vej.De elsker hinanden og vil altid være sammen.

Jacob kommer ind i stuen, han har lavet tre retter.De løfter deres glas og skåler.De spiser lækker mad og hygger sig. Men da Jacob siger at han gerne vil lære om fransk mad og vin i Paris og de skal bo et år i Paris, bliver Lone stille. Hun kan lide sit arbejde og savner sine forældre. Hun vil gerne til Paris en uge eller to, men ikke et helt år. Hun foreslår at de tager en tur til Paris , men Jacob siger at de ikke har råd til det.

Efter maden vasker Lone op i køkkenet, hun tænker. Hun savner sine forældre. Det er længe siden hun har besøgt dem. De vil være kede af det, hvis hun tager til Paris. Et år er lang tid. Bagefter da hun færdig med at vaske op, går hun ind til Jacob. De har en hyggelig aften.

Næste dag ringer Lone til sine forældre. Hun vil besøge dem med Jacob. De tager toget til Lones forældre. Lone fortæller Jacob, at hun ikke vil bo i Paris , mens de er i toget. Jacob er sur. Det sner meget uden for. Lones far henter dem på stationen. De kører til Lones forældres hus. Lones mor har lavet aftenmad. Hun kan se at Lone er sur. Lone fortæller hende om Paris og græder. Lones mor siger at det lyder klogt hvad Jacob vil. Hun siger at det er måske en stor chance for Lone, og hun vil besøge Lone i Paris. De snakker ikke om Paris mens de spiser, men alle tænker på det.

Den næste uge ser Lone på sin bankbog, hun har råd til en tur til Paris med Jacob. Hun bestiller to billeter og lægger dem i en konvolut. Bagefter kommer Jacob hjem, han får en stor overraskelse. De vil tage til Paris i Påsken. Måske kommer Lone til at lide Paris . Paris er kærlighedens by.

--Tusind tak til Jing og Trine:)

1 Comments:

At 12:02 PM, Anonymous Anonym said...

Hej Bin, det ser rigtigt fint ud. Du bliver bedre og bedre til at lave referat :) Jeg har lavet et par smårettelser. Det jeg har skrevet med store bogstaver er tilføjelser, og det i parantes er det, der skal fjernes. Jeg er ikke sikker på, at jeg kan mødes i aften, men jeg vil meget gerne komme på besøg i morgen. Jeg skriver lige til dig senere i dag.

De bedste hilsner fra
Trine

Bogen handl(l)er om et ungt (par kætester) KÆRESTEPAR.Damen hedder Lone, hun er (en) frisør,hendes kæreste hedder Jacob,han lærer fransk mad og vin.De har kendt hinanden i et år.Jacob laver en fin middag.Jacob er i gang med at lave mad (når)DA Lone kommer hjem.Der er blomster og fransk vin og lys på bordet,det er hyggligt.Lone slapper af i sofaen og lytter TIL musik.Hun bliver glad, hun har en dejlig kæreste,som køber blomster og laver mad.Hun tænker at hun og Jacob går samme(n) vej.De elsker hinanden og vil altid være sammen.

Jacob kommer ind i stuen,han har lavet tre retter.De løfter (sine) DERES glas og skåler.De spiser lækker mad og hygger sig.Men (når)DA Jacob siger at han (vil) gerne VIL lære OM fransk mad og vin i Paris og de (vil) SKAL bo et år i Paris,bliver Lone stille.Hun kan lide sit arbejde og savner sine forældre.Hun vil gerne til Paris en uge eller to,men ikke et helt år.Hun foreslår at de tager en tur til Paris ,men Jacob siger at de ikke har råd til det.

Efter maden vasker Lone op i køkkenet,hun tænker (noget).Hun savner sine forældre.Det er længe siden hun har besøgt dem.De vil være kede af det,hvis hun tager til Paris.Et år er lang tid.Bagefter (er)DA hun færdig med at vaske op,(hun) går HUN IND til Jacob.De har en h(u)Yggelig nat.

Næste dag ringer Lone til sine forældre.Hun vil besøge(r) dem med Jacob.De tager togET til Lones forældre.Lone fortæller Jacob,at hun (vil) ikke VIL bo i Paris ,mens de er i toget.Jacob er sur.Det sner meget uden for.Lones far henter dem på stationen.De kører til Lones forældres hus(et).Lones mor har lavet aftenmad.Hun kan se at Lone er sur.Lone fortæller hende om Paris og græder.Lones mor siger at det lyder klogt hvad Jacob vil.Hun siger at det er måske en stor chance for Lone,og hun vil besøge(r) Lone i Paris.De snakker ikke om Paris mens de spiser,men alle tænker på det.

Den næste uge ser Lone på sin bankbog,(de) HUN har råd til en tur til Paris med Jacob.Hun bestiller to billeter og lægger dem i en konvolut.Bagefter kommer Jacob hjem,han får en stor overraskelse.De vil tage til Paris i Påsken.Måske kommer Lone til at lide Paris .Paris er kærlighe(a)dens by.

 

Send en kommentar

<< Home